Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Internet

YouTube za tri mjeseca izbrisao 8.3 miliona video zapisa

24/04/2018

Internet video servis YouTube objavio je kako je zbog kršenja pravila izbrisao 8.3 miliona video zapisa od oktobra do decembra prošle godine, piše Guardian.

YouTube je uklonio video zapise kako bi se obračunao sa kritikama zbog nasilnog i uvredljivog sadržaja.

Kompanija, koja se nalazi pod krilom Alphabeta kao i Google, pod pritiskom je nacionalnih vlada i Europske unije da izbriše video zapise koji su uvredljivog i nasilnog karaktera.

Izvještaj YouTubea naglašava kako je to prvi korak ka rješavanju problema i regulisanja takvog sadržaja.

“Većina izbrisanih video zapisa bili su ili spam ili pokušaji korisnika da postave sadržaj za odrasle bez razumijevanja osnovnih pravila ovog servisa”, stoji u izvještaju.

Kompanija ističe kako je čak 6.7 miliona spornih video zapisa pronašao kompjuter, a ne osoblje YouTubea, a čak 76% tih videa izbrisano je prije nego su zabilježili ijedan pregled.

Google je obećao kako će zaposliti više od 10.000 ljudi da vodi računa o spornim uploadima, kako bi se na vrijeme primijetili i izbrisali spam i uvredljivi video zapisi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.