Facebook ostvaruje svoj plan

Započelo spajanje Instagrama i Messengera

instagram-facebook-messenger

Unatoč ažuriranju još uvijek nije moguće poslati poruku nekome na Facebook sa Instagrama

Facebook je prije više od godine i po najavio svoj plan ujedinjavanja svojih platformi za dopisivanje, kako bi korisnicima omogućio međusobno dopisivanje bez obzira koju aplikaciju koriste.

Plan je izazvao negodovanje brojnih regulatora u svijetu jer smatraju da bi to moglo ugroziti privatnost korisnika, ali i omogućiti Facebooku da stvara još iscrpnije profile pomoću kojih bi ostvarivao ciljano oglašavanje.

No, očito su u Facebooku odlučili ignorirati potencijalne istrage i kazne i krenuti s cijelim procesom. Naime, korisnici u SAD-u počeli su dobivati obavijesti prilikom otvaranja aplikacije Instagram.

Postoji novi način za dopisivanje na Instagramu, stoji u obavijesti koja poziva na ažuriranje aplikacije, uz cijeli niz mogućnosti koje ta novost donosi. Tako se posebno ističe “novi raznobojni izgled chatova”, “reakcije pomoću emojija”, “dopisivanje s prijateljima koji su na Facebooku”. U obavijesti stoji i kako “čak i ako ne ažurirate, možete početi primati zahtjeve za dopisivanjem s računa na Facebooku”.

Oni koji se odluče na ažuriranje aplikacije, primijetit će da im se u desnom gornjem uglu umjesto ikonice papirnatog aviona, pojavila ikona Messengera. No, unatoč ažuriranju još uvijek nije moguće poslati poruku nekome na Facebook sa Instagrama.

Prema svemu sudeći to bi se moglo uskoro promijeniti, ako Facebook nastavi sa svojim planom o ujedinjavanju platformi. Kako će na to reagirati različiti regulatori, posebno oni u EU, vidjet ćemo u sljedećih nekoliko sedmica.