Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aplikacija za uljepšavanje lica i izgleda apsolutni je hit u svijetu

meitu

Svakog dana pojavljuju se razne nove aplikacije koje olakšavaju ljudima da njihove fotografije budu što posebnije i ljepše. Odnosno, da oni budu ljepši na svojim fotografijama. Ali, izgleda da je kineska aplikacija Meitu, koja ima stotine miliona korisnika mjesečno, otišla korak dalje od dosadašnjih.

Pomoću nje moguće je širiti, sužavati lice, povećavati ili smanjivati oči, produživati noge, stanjivati struk. Za aplikacijom su prvo poludjeli u Kini iz koje i dolazi, no dosta se agresivno širi, firma sada ima i urede u Americi i Evropi.

Aplikacija je realno jednostavna za korištenje i nudi niz opcija. Nakon što se fotografirate, otvorite aplikaciju i izaberite fotografiju koju želite urediti. Na dnu će vam se pojaviti niz efekata od posjetljivanja, uređenja kože, povećanja očiju, produživanja tijela, uklanjanja akni, pomicanja kontura lica i tijela, uklanjanja podočnjaka… Iako je korištenje vrlo jednostavno postoje i instrukcije koje vrlo jasno kroz video pokazuju mogućnosti što se može raditi. To je vrlo zgodno jer brzo shvatite kako sve funkcioniše.

No, uočili smo da su mnogi ekfeti prilagođeni kineskom tržištu poput izbjeljivanja kože, povećavanja očiju, te sa efektima treba biti prilično oprezan.