Apple konačno poslušao milione korisnika iPhonea

iphone

Izgleda da su iz Applea konačno uslišali molbe svojih korisnika, koji vape za jačom memorijom na iPhoneima.

Tako bi, naime, ubuduće najmanja memorija trebala iznositi 32 gigabajta, što je duplo više od dosadašnjih šesnaest, piše 9to5Mac. Pomak bi trebao biti vidljiv na sljedećoj generaciji iPhonea.

[pull_quote_left]Prepoznavanja otiska prsta bilo bi u funkciji dosadašnje tipke te će vraćati na početni ekran, nešto poput virtualne tipke.[/pull_quote_left]

Navodno Apple pregovara i sa Samsungom, od kojega traže pomoć oko komponenti za pohranu. To bi značilo da će kompanija potpuno ukinuti iPhone s memorijom od 16 gigabajta te ga zamijeniti s duplo većom memorijom. Jednako tako, veća memorija značit će i skuplji uređaj, što će značajno utjecati i na prihode kompanije.

Osim povećane memorije, sve su češći napisi i špekulacije kako će novi iPhone biti bez karakteristične tipke, koju su dosad svi telefoni imali. Kupili su gotovo sve patente firme specijalizirane za biometričku tehnologiju, koji uključuju prvenstveno tehnologiju koja se tiče otisaka prstiju i ekrana osjetljivih na dodir.

Sve je to s ciljem potpunoga uklanjanja fizičkoga gumba na uređaju i stvaranja potpuno glatkog ekrana osjetljivoga na dodir.

Prepoznavanja otiska prsta bilo bi u funkciji dosadašnje tipke te će vraćati na početni ekran, nešto poput virtualne tipke.