Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apple odgodio svoju najiščekivaniju opciju

A woman looks at the screen of her mobile phone in front of an Apple logo outside its store in Shanghai

Dugoočekivana opcije grupnog video chata, Group FaceTime, neće biti podržana u novim iOS-u 12 čija se službena verzija očekuje u septembra. Umjesto toga, izići će nekoliko mjeseci kasnije s novim ažuriranjem sustava, obećavaju iz Applea

Godišnji događaj na kojem će Apple predstaviti nove iPhone, iOS i ostale popratne uređaje je iza ugla, ali korisnici nisu sretni što će jedna od opcija koju su očekivali izostati. Barem na neko vrijeme.

Posljednja beta verzija dvanaestog iOS-a otkriva kako neće biti obećanog alata kojeg je Apple najavljivao za jesen. Riječ je o Group FaceTimeu, opciji za video razgovore između više korisnika. Grupni video chat može podržavati razgovor između 31 osobe, ali neće biti dostupan s novim iOS-om.

U službenom izvještaju piše kako je grupni FaceTime uklonjen s probne verzije iOS-a 12 i naći će se u idućoj verziji sustava koja se očekuje kasnije tokom jeseni.

Prvu beta verziju Apple je izbacio još u junu, a od tada svaka nova otkriva nepoznate stvari o nadolazećim uređajima i softveru. Namijenjene su razvojnim programerima koji prilagođavaju svoje proizvode novoj verziji prije nego što ona u septembru bude i službeno predstavljena.