Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apple priprema “iPhone Ferrari”

apple

Sljedeće godine Apple slavi deset godina od predstavljanja prvog iPhonea te već mjesecima čitamo kako ova kompanija priprema uređaj s kojim ponovno žele oboriti sve prodajne rekordne na tržištu. Iako su ovogodišnji modeli iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni, mnogi su Appleu zamjerili kako su prilično slični ‘šesticama’ te da im, kao i općenito mobilnom tržištu, nedostaje prvih inovacija.
Informacije koje su ove sedmice procurile na internetu ponovno su “potvrdile” Appleove planove za 2017. koji, uz dva klasična modela kao i svake godine, priprema i još jedan kojeg navodno razvijaju pod kodnim imenom Ferrari. Što se nasljednika modela iPhone 7 i 7 Plus tiče, oni bi trebali donijeti standardna poboljšanja kakva od ove kompanije viđamo svake godine – bolji i brži procesor i grafika, kvalitetnija kamera i slično.

Appleov Ferrari (koji bi mogao nositi ime iPhone 8 ili čak iPhone 10, no to su još samo medijska nagađanja) imat će zakrivljen AMOLED ekran koji će pokrivati većinu prednje površine telefona tako da će Home tipka biti integrirana u ekran. Kako će ekran zauzimati veći dio prednje površine telefona, ovaj telefon mogao bi zadržati iste dimenzije kao iPhone 7 ili 7 Plus, a dijagonala ekrana bit će veća.

Osim ekrana, od novog top modela iPhonea očekuju se i opcije poput bežičnog punjenja, vodootpornosti, nabrijanog hardvera, snažne i izdržljive baterije i slično, a Apple će navodno promijeniti i smještaj unutarnjih komponenata. O ovim navedenim opcijama poput zakrivljenog ekrana, bežičnog punjenja i integrirane Home tipke govori se već duže vrijeme te je velika vjerovatnost da će ih Apple (koji ove glasine nikada nije i neće potvrditi prije službenog predstavljanja) zaista ugraditi u taj model koji će biti najbolji iPhone ikada. Kao i proteklih godina, njegovo predstavljanje očekujemo u septembru sljedeće godine.