tehnološki gigant

Apple sprema potpuno drugačiji iPhone, bit će savitljiv

Kompanija, poznata po tome što obično ne komentariše svoje proizvode u razvoju i ne osvrće se na glasine o njima, čini se da ovoga puta ima novi uređaj u već poodmakloj fazi razvoja

Apple radi na novom telefonu koji će predstavljati potpunu novu vrstu uređaja za tu poznatu kompaniju. Riječ je o telefonu na preklop, koji će biti opremljen “savitljivim”, odnosno fleksibilnim ekranom.

Kompanija, poznata po tome što obično ne komentariše svoje proizvode u razvoju i ne osvrće se na glasine o njima, čini se da ovoga puta ima novi uređaj u već poodmakloj fazi razvoja.

Naime, izgleda da su dva prototipa fleksibilnih iPhone telefona uspješno prošla interna testiranja u Foxconnovoj fabrici u Kini, objavio je tajvanski listi The Economic Daily Times.

Prema informacijama koje su do sada procurele u javnost, Appleov “savitljivi” iPhone bi trebao da ima dizajn sličan Samsungovom modelu Galaxy Fold: manji spoljni ekran, kamere smještene na zadnjoj strani uređaja i veliki fleksibilni ekran koji se dobija otvaranjem uređaja.