Mobiteli

Rješenje

Baterija na iPhoneu vam prekratko traje? Izbrišite ove aplikacije

29/01/2019

Vaš iPhone ima ugrađen alat koji vam može pomoći otkriti koliko koja aplikacija troši

Ako vam se baterija na iPhoneu prebrzo troši, razlog bi mogle biti neke aplikacije. Naime, postoje aplikacije koje troše bateriju mnogo više i brže nego neke druge, a to možete veoma lako doznati te se riješiti aplikacija “žderača”.

Vaš iPhone ima ugrađen alat koji vam može pomoći otkriti koliko koja aplikacija troši. Uđite u Settings (Postavke) te zatim u Battery (Baterija) i pričekajte. Zatim kliknite na Last 10 Days (Posljednjih 10 dana) i tamo ćete moći vidjeti potrošnju baterije u posljednjih sedmicu i po.

Izlistat će vam se aplikacije koje su najviše trošile vašu bateriju. Ako pored aplikacije stoji 20 posto, to znači da je požderala petinu baterije u posljednjih sedmicu dana. Možete namjestiti i da vam se aplikacije prikažu prema aktivnosti pa ako ste na nekoj aplikaciji proveli jako malo vremena, a ona je svejedno potrošila mnogo baterije, to znači da je ona jedan od krivaca što ste stalno u potrazi za punjačem.

Rješenje je da te aplikacije ili izbrišete ili pazite koje od njih stalno rade u pozadini. Naravno, uvijek se možete i prebaciti na Low Power Mode što će donekle smanjiti aktivnost vašeg mobitela u pozadini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.