Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom predstavio novi mobilni telefon Huawei P10

huawei4

Kompanije BH Telecom i Huawei upriličile su danas u Sarajevu promociju novog mobilnog telefona Huawei P10 na kojoj je istaknuto da novi model odlikuju vrhunski dizajn, napredna tehnologija i najnovija softverska dostignuća.

Poseban naglasak stavljen je na dvostruku kameru razvijenu u saradnji s Leicom, a koju čine 20-megapikselna crno-bijela i 12-megapikselna kamera u boji. Uz preciznu tehnologiju 3D detekcije lica, dinamičko osvjetljenje, hibridni zoom i druge unaprijeđene funkcije, iz Huaweija obećavaju vrhunske tehničke i umjetničke funkcije fotografisanja s modelom P10.

Huawei P10 opremljen je 5,1 inčnim IPS-NEO LCD ekranom rezolucije 1080×1920, prednjom Leica kamerom od 8 MP, procesorom HiSilicon Kirin 960 s osam jezgri (4×2,4 GHz Cortex-A73 i 4×1,8 GHz Cortex-A53) i GPU Mali-G71 MP8, 32 ili 64 GB interne memorije, 4 GB RAM-a i baterijom od 3200 mAh sa funkcijom brzog punjenja.

Preko Androida 7.0 (Nougat) kao softverskog temelja, P10 ima uobičajenu Huaweijevu nadogradnju EMUI u 5,1 verziji, a za razliku od prethodnika na P10 se čitač otisaka prsta nalazi ispod ekrana.

Direktor prodaje kompanije Huawei BH Dalibor Ritan izjavio je da će model P10 ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih korisnika, te da nudi potpuno novo i neočekivano iskustvo fotografisanja.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić rekao je da će Huawei P10 sigurno naći put do kupaca koji preferiraju klasiku i nenametljivost, a istovremeno zahtijevaju vrhunski kvalitet i pouzdanost.

Huawei P10 od danas je zvanično dio ponude BH Telecoma, s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 rate.