Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset najskupljih mobitela na svijetu

mobiteli GoldVish Le Million

Ako vas neko pita koji je najbolji smartphone na svijetu, vjerovatno ćete pomisliti na jedan ili dva modela. Najbolji mobiteli su i skupi, no znate li koji su najskuplji mobiteli?

Donosimo vam pregled najskupljih mobitela proizvedenih u posljednjih 10 godina. Pogledajte sljedeću kolekciju glamura i ekskluzivnosti:

10. Vertu Diamond

10. Vertu Diamond

Vertu je poznat po luksuznim proizvodima za mobitele, uključujući i mobitel Vertu Signature Diamond iz 2006. godine, koji je među 10 najskupljih na svijetu s cijenom od 88.000 američkih dolara. Mobitel je napravljen od platine, a sklopljen ručno. Ukrašen je lijepim raskošnim dijamantima, a ukupno je napravljeno samo 200 primjeraka.

9. iPhone Princess Plus

9. iPhone Princess Plus

I Appleov iPhone našao se na listi najskupljih mobitela. Model iPhone Princess Plus iz 2008. godine nije mnogo drugačiji od redovnih najboljih modela iPhonea. Dizajnirao ga je slavni austrijski dizajner Peter Aloisson. Osim u zlatu ova iPhone poslastica stiže i u 318 skupocjenih najkvalitetnijih komadića dijamanata. Cijena: 176.400 dolara.

8. BlackDiamond VIPN Smartphone

8. BlackDiamond VIPN Smartphone

Posebno stiliziran za Sony Black Diamond (Crni dijamant) se također našao među najskupljim mobitelima. Ovaj estetski smartphone iz 2006. godine ima polukarbonizirano kućište i LED tehnologiju. Ukrašen je s dva dijamanta, jedan kod navigacijskih tipki, a drugi na poleđini kućišta. Cijena je vrtoglavih 300.000 dolara.

7. Vertu Cobra

7. Vertu Cobra

Još jedan raskošan i još skuplji mobitel iz Vertuove tvornice. Ekskluzivni dizajn pojačan ukrasom kobre. Dizajnirao ga je francuski draguljar Boucheron. Ovaj bogati mobitel iz 2006. godine sadrži i dva skupocjena dijamanta, oči kobre su o smaragda, a tu su i 439 rubija. Cijena: 310.000 dolara.

6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Raskošno ime za raskošan mobitel. Ako posjedujete ovaj mobitel, onda ste osvojili jackpot. Ovaj glamurozni brand mobitela je počeo s proizvodnjom u Švicarskoj 2005. godine, a ovaj model datira iz 2010. godine. Izrađen je gotovo u cijelosti od zlata težine 180 grama. Kao da to nije dovoljno stražnja strana kućišta je od najskupljeg drva na svijetu – afričke ebanovine stare više od 200 godina. Za bonus tipke su napravljene od kristala safira. Cijena prigodna: milion dolara.

5. Diamond Crypto

5. Diamond Crypto

Ovaj spektakularni mobitel i unikatni komad umjetnosti iz 2006. godine djelo je dizajnera luksuznih dodataka Petera Aloissona. Cijena iznosi vrtoglavih 1,3 miliona dolara, a neki ga smatraju i najskupljim mobitelom na svijetu. Na kućištu se nalazi 50 dijamanata, od kojih je 10 vrlo rijetkih plavih. Ima i zlatnih dijelova, a ne zaustavlja se samo na impresivnom eksterijeru, nego daje i zaštitu protiv otmice i ucjena od hakera.

4. GoldVish Le Million

4. GoldVish Le Million

Slavni dizajner Emmanuel Gueit potpisuje ovaj prekrasno elegantni mobitel. Gueit je poznat po brojnim luksuznim satovima i nakitu. Brend najskupljih i najluksuznijih mobitela “Le Million” kreiran je u Švicarskoj, a ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplji mobitel na svijetu nakon Sajma milionera u Cannesu u septembru 2006. godine. S cijenom od 1,3 miliona dolara često je prozivan najskupljim mobitelom. Napravljen je od 18-karatnog zlata, te 20 karatnih VVS1 dijamanata.

3. iPhone 3G King's Button

3. iPhone 3G King's Button

Treći najskuplji mobitel na svijetu još uvijek je varijacija iPhonea 3G nazvan King's Button još 2009. godine. Dizajner i kreator i ovog mobitela je slavni Austrijanac Peter Aloisson. Ekran okružuju 138 dijamanta koji Kraljevom gumbu daju cijenu od 2,4 miliona dolara. Najimpresivniji je veliki bijeli dijamant od 6.6 karata, koji ima funkcije home buttona.

2. Supreme Goldstriker iPhone 3G

2. Supreme Goldstriker iPhone 3G

Drugi najskuplji mobitel na svijetu do danas također stiže iz iPhone serije. Supreme Goldstriker iPhone 3G je objavljen 2009. godine s cijenom od 3,2 miliona dolara. Kućište sadrži 271 gram 22-karatnog zlata, a rub je optočen sa 53 1-karatna dijamanta. Home button je od rijetkog 7.1-karatnog dijamanta. Ali, to nije sve, kućište je od granita i kašmirskog zlata, te fine nubuk brušene kože.

1. Diamond Rose iPhone 4

1. Diamond Rose iPhone 4

I vrh ove bogate liste pripao je iPhoneu s modelom iPhone 4 Diamond Rose, čiji dizajn potpisuje Stuart Hughes. Cijena je nezamislivih 8 miliona dolara, a napravljena su samo dva primjerka kako bi se sačuvala ekskluzivnost. U ovom remek djelu su čak 500 savršenih primjeraka dijamanata. Pozadina je od zlata, a logo Applea je ugraviran s dodatnih 53 dijamanata. Prednja navigacijska tipka je od 7.4-karatnog dijamanta.