Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dolazi li nam novi i jeftiniji iPhone?

iPhone-Pro-concept-main-740×403

Stigla je nova godina, a s njom i prve glasine o sljedećoj generaciji popularnih smartfona iz Applea. Analitičar iz KGI Securitiesa Ming-Chi Kuo već je predvidio tri nova modela, a nedavno je objavio i nekoliko detalja o tome što očekivati na popularnoj stranici MacRumors.

Prema Kuou, Apple će izbaciti nadograđenu verziju iPhonea X opremljenu s 5,8 inčnim OLED ekranom, veći 6.5 inčni OLED model (kojeg zove iPhone X Plus), kao i novi model srednje klase koji dolazi s ekranom dijagonale 6.1 inča, prenosi Tportal.

Taj model mogao bi postati najzanimljiviji novitet s obzirom da kombinira tehnološka rješenja iPhonea 8 i iPhonea X.

Novi model srednje klase

6.1-inčni iPhone imat će aluminijski okvir sličan onome kod iPhonea 8, kao i standardni raspored komponenti koji više posuđuje od iPhonea 8 nego od kompaktnog iPhonea X.

Premda ekran ima slični dizajn sa minimalističkim rubovima i “zubom” s ugrađenim Face ID-jem, Kuo tvrdi da će sam prikaz biti LCD panel, a ne OLED. Ono što će korisnici dobiti zauzvrat je snižena cijena koja će iznositi između 700 i 800 dolara.

Ovo je, naglašavamo, lijepa ušteda uzmemo li u obzir da startni model iPhonea X košta od 1000 dolara na više.

Uređaj od 6.1 inča navodno će se riješiti dvostruke pozadinske kamere, imat će 3 GB memorije te će doći bez ne pretjerano popularnog 3D Toucha.