Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Elari CardPhone je pravi anti-smartphone

ELARI CardPhone

Posljednjih nekoliko godina pametni telefoni su postali toliko popularni da je u današnje vrijeme gotovo nemoguće pronaći neki koji nema operativni sistem i veliki ekran osjetljiv na dodir. Nekoliko proizvođača i dalje proizvodi obične telefone, međutim, i ti telefoni imaju mogućnost da se povežu na internet, a nude i uprošćene verzije Facebook, Twitter, WhatsApp i drugih aplikacija.

ELARI CardPhone 1

Ovih dana pojaviće se jedan vrlo zanimljivi anti-smartphone uređaj koji osim zvanja i slanja SMS poruka ne pruža gotovo ništa drugo. U stvari, može se povezati sa vašim Android ili iOS pametnim telefonom putem bluetooth 3.0 veze kako biste mogli da odgovarate na pozive i poruke dok se primarni telefon puni, na primjer.

ELARI CardPhone 2

Telefon se zove Elari CardPhone i veličine je kreditne kartice, odnosno 86 x 48 x 5.5mm. Težina uređaja iznosi svega 42 grama. Izgleda vrlo jednostavno i lijepo. Kapacitet baterije je 220 mAh, a porizvođač navodi da baterija može da potraje čak 3 dana. Telefon koristi microSIM kartice. Cijena iznosi oko 60 eura.

https://www.youtube.com/watch?v=cMu8YkiVBEY