Evo kako će izgledati novi iPhone 8

iphone-8-render-7-and-7s-800×525

Od trenutka kada Apple predstavi novi model iPhone krenula su nagađanja kako će izgledati njihov sljedeci telefon, a sada, kako se približava septembar i premijera modela iPhone 8, informacije pristižu sa svih strana. Ali, kako ih ovog puta potpisuje provjereni Evan Blass, vjeruje se da je ovo definitivni izgled jubilarnog Apple telefona.

Gotovo je sigurno da će iPhone dobiti ekran poput onog koji imaju Galaxy S8 ili LG G6. Razlika je u tome što ekran IPhonea ide od do vrha telefona s tim što je dio za kameru, zvučnik i senzore “urezan” u njega, odnosno cio ekran se proteže oko njih.

https://twitter.com/evleaks/status/894745764244578304

Ove informacije stigle su zapravo od kompanije Urban Armor Gear koji pravi zaštitna kućišta za Apple. Slično se desilo i kada su se početkom godine pojavile fotografije Galaxy S8 koje su se ispostavile tačnim.

I poznati YouTuber Markes Braunli objavio je video sa fizičkim modelom novog iPhonea. Naravno, to nije telefon koji će Kuk zaista držati u ruci na velikom predstavljanju u septembru već je u pitanju model napravljen na osnovu svih do sada poznatih informacija.