Mobiteli

Google konačno otkrio datum predstavljanja Pixel 3 telefona

07/09/2018

Google je izabrane uzvanike svjetskih tehno medija pozvao na svečani event u New Yorku tokom kojeg će, kao što smo i pretpostavili, skoro sigurno predstaviti svoje nove pametne uređaje.

Premda još ništa nije potvrđeno, sve dosadašnje glasine nalažu da za mjesec dana slijedi premijera novog Pixela 3, Pixela 3 XL i još nekoliko drugih uređaja.

Premda ideja tajnovitog događaja i priča o novom uređaju zvuče izvrsno, žalosna je okolnost što nije potrebno proliti litre znoja da bi ste na webu pronašli slike novog uređaja.

Dobra vijest oko cijele priče je što se Googleovi smartfoni nikad nisu isticali po neobično naprednom hardveru, već naprednim softverskim inovacijama. Drugim riječima, to što su ruski blogeri došli do slika novog smartfona ne znači da smo otkrili sve njegove tajne. Također nam niko ne garantuje da slike koje postoje nisu lažne.

Prošlogodišnji Googleov događaj predstavio nam je Pixelbook, Pixel Budse, Google Home Mini i Max te konačno – Google Clips. Ove godine mogli bismo dobiti Chrome OS tablet, a šuška se i o Echo Showu te novim Android Wear satovima.

Šta god mi mislili i pretpostavljali, istina će stići na vidjelo u 11 ujutro po lokalnom vremenu, a cijela stvar bit će prenošena putem YouTubea. Ovo znači da će ovdašnji zaljubljenici u gadgete događaj pratiti 9. oktobra u 20 sati navečer.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.