Mobiteli

"Lighting"

Google Maps će uskoro obavještavati koje su ulice dobro osvjetljene

12/12/2019

Google Maps priprema novu opciju "Lighting" (Rasvjeta)

Google Maps je, bez sumnje, jedna od najpopularnijih aplikacija na gotovo svakom uređaju. Tokom godina je prerastao iz jednostavnog alata za navigaciju u aplikaciju koja vam može preporučiti restorane, spriječiti vas da dobijete kaznu za prebrzu vožnju ili vam omogućava da naručite vožnju taksijem.

Sada, zahvaljujući poratlu XDA-Developers, saznajemo da Google izgleda radi na još jednom načinu kako bi ste bili sigurni kada koristite njihove mape. Google Maps, naime, priprema novu opciju “Lighting” (Rasvjeta) u kojoj bi se prikazivalo koje ulice su noću dobro osvjetljene.

Ono što se za sada zna je da će alat moći da vam pokaže na kojim ulicama je dobro osvjetljenje, gdje je loše ili ga nema. Čak postoje naznake da će vam moći pokazati koliko su jako osvjetljene ulice, piše AndroidCentral.

Iako se još uvijek ne zna puno detalja, ova opcija biće dobrodošao dodatak već robusnoj navigacijskoj aplikaciji, jer, saznaje koje su ulice dobro osvjetljene a koje nisu, može povećati sigurnost ali i pomoći u snalaženju na nepoznatoj lokaciji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.