Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Google najavio Android 9 Pie za jesen

android-p-adaptive-brightness-pixel-2

Ranije ove godine, Google je objavio Android 8.1 Oreo (Go Edition), kako bi se izborio sa potencijalnim problemima u performansama telefona iz donjeg segmenta.

Iako je vizuelno identičan regularnoj verziji operativnog sistema, Go Edition zauzima približno polovinu prostora.

Nakon nedavne objave Android 9 Pie verzije operativnog sistema, Google donosi i ažuriranu Go varijantu.

Nova verzija nosi naziv Android 9 Pie (Go Edition), a koristi osnove prethodne verzije uz dodatna poboljšanja. Na primjer, novi operativni sistem sada zauzima 500MB manje prostora nego prethodna verzija, čime na uređaju sa 8GB prostora slobodnim ostavlja 5.5GB (regularni Android 9 Pie bi u ovom slučaju ostavio samo 2.5GB slobodnog prostora).

Pored ovoga, novi softver bi trebalo da obezbijedi brže vrijeme učitavanja sistema i poboljšan nivo sigurnosti korisnika. Takođe, korisnicima je obezbijeđena mogućnost praćenja iskorišćenosti podataka sa novim softverom.

Android 9 Pie (Go Edition) se u velikoj mjeri oslanja na Go Edition aplikacije, koje se konstantno unapređuju od strane Google-a. Na primer, Android Messages aplikacija za Go je sada duplo manja od regularne varijante, dok je Google Assistant Go ažuriran sa podrškom za nove jezike, a Maps Go sada uključuje navigaciju.

Google još nije objavio tačan datum kada će Android 9 Pie (Go Edition) početi da pristiže korisnicima, ali je potvrdio da će se ovo desiti tokom predstojeće jeseni.