Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

google messages

Greška u jednoj aplikaciji uzrok je brzog pražnjenja baterije kod mobitela

battery-baterija-android

Ako se i vaš telefon zagrijava i brzo prazni bateriju, a nekim slučajem imate instaliranu ovu aplikaciju, uradite sljedeće

Uz veliki broj aplikacija koje nastave da rade i kad ih minimizujemo, veoma često dolazimo do pitanja koja od njih troši najviše struje i da li će baterija izdržati do uveče. Prema izvještaju sajta 9to5Google, nedavni bag u Google Messages za Android je nakon zatvaranja ostavljao aktivnu kameru čime je zagrijavao uređaje i praznio baterije.

Google Messages omogućava brzo snimanje fotografija i njihovo slanje u razgovor, a prema članku sa 9to5Google, kamera bi ponekad nastavila da radi čak i kada nije u upotrebi.

Ako se i vaš telefon zagrijava i brzo prazni bateriju, a nekim slučajem imate instaliran i učitan Google Messages, neće biti naodmet da zatvorite program nakon što završite sa chatanjem. Druga opcija je da blokirate da Messages ima pristup kameri odlaskom u podešavanja, odnosno Settings > Apps > Messages > Permissions > Camera i biranjem opcije “Don't allow”.

Prema navodima Skota Vestovera, menadžera za komunikacije u kompaniji Google, bag je otkriven, a ispravka bi trebalo da stigne uskoro.