Mobiteli

Huawei patentirao telefon bez okvira sa strane ekrana

20/06/2018

Prošle sedmice su se pojavili izveštaji o dolazećem Huawei telefonu sa 6.9-inčnim OLED ekranom. Uređaj bi implementirao ravan displej, a ne edge-to-edge kakav se može vidjeti na aktuelnoj Mate 10 seriji.

Da li će ovo biti samo novi gigantski telefon ili je Huawei našao način da značajno smanji okvire oko ekrana? Novi patent bi mogao da razjasniti neke detalje. Kompaniji Huawei je odobren patent pod nazivom “Mobile Communications Device”. Patent opisuje smartphone sa pravougaonim kućištem i ekran bez okvira sa strane.

Proizvodnja telefona sa veoma tankim okvirima nije moguća ukoliko se koristi postojeća tehnologija. Zbog ovoga su inženjeri kompanije Huawei pronašli alternativu.

Okvir koji nije uobičajen koristi se za lijevu i desnu stranu uređaja, ali su metalne trake zalijepljene za kućište uz pomoć dvostrane ljepljive trake ili dispenzivnog ljepila. Ovo je urađeno na izuzetno profesionalan način i omogućava uređaju da i dalje bude vodootporan, otporan na prašinu.

Ekran osjetljiv na dodir ima ugrađenu strukturu na vrhu i na dnu. Kao rezultat, ekran je pričvršćen unutar kućišta i stoga na stranicama nema nepotrebnog pritiska. Prilično uski okviri ostaju na vrhu i u dnu uređaja, prenosi Benchmark.

Da li bi ovo mogao biti novi 6.9-inčni Huawei telefon, o kome su se nedavno pojavile informacije, ostaje da se vidi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.