Mobiteli

Kineski gigant

Huawei predstavio operativni sistem Harmony: “Jako je brži od androida”

09/08/2019

Osnivač Huaweija Ren Zhengfei ranije je rekao da će novi operativni sistem biti univerzalan, da će moći da se koristi na raznim uređajima i da će biti brži od androida za 60 procenata

Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je danas operativni sistem Harmony, nakon što je Google potvrdio da ovom proizvođaču više neće pružati podršku za android zbog restrikcija koje su uvele vlasti SAD.

Šef odjeljenja za poslovanje Richard Yu rekao je na pres konferenciji da se nada da će novi operativni sistem “donijeti svijetu više harmonije”.

Ju je naglasio da Huawei želi da koristi “android”, ali da može momentalno da pređe na Harmony (na kineskom – “hongmeng”) ukoliko izgubi pristup američkom softveru.

Osnivač Huaweija Ren Zhengfei ranije je rekao da će novi operativni sistem biti univerzalan, da će moći da se koristi na raznim uređajima i da će biti brži od androida za 60 procenata.

Prvi uređaji koji će koristiti novi operativni sistem biće predstavljen već sutra, a riječ je o televizoru marke “honor”. Huawei će predstaviti pametne telefone sa novim softverom kasnije tokom godine.

Vašington tvrdi da je Huawei bezbjednosna prijetnja i zbog toga mu je zabranio pristup američkoj tehnologiji. Kineska kompanija demantuje optužbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.