Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iPhone 7 biće najtanji Appleov smartphone

iPhone_7_illustration

Gene Munster iz kompanije Piper Jaffray tvrdi da će novi iPhone 7 imati jedinstven dizajn, potpuno drugačiji od iPhonea 6 i 6s.

Vjeruje da će promjena biti uslovljena potpunim uklanjanjem tipke “home” koju bi trebao zamijeniti predstavljeni 3D Touch.

“Kao što su mnogi predviđali, 3D Touch Appleu omogućava eliminisanje glavnog dugmeta čime bi se dobio dodatni prostor za displej i čime bi se smanjio sam uređaj”, rekao je Munster.

[yuzo_related]

Drugi aspket velike promjene biće produženje trajanja baterije.

Analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da će iPhone 7 najvjerovatnije biti predstavljen tek nakon septembra 2016. godine, te da će zasigurno biti najtanji Appleov smartphone ikada.

Posljednji industrijski izvori govore o mogućoj saradnji između Applea i Intela, drugim riječima, sljedeće generacije iPhonea mogli bi pogoniti upravo čipseti iz Intela. Navodno je dogovor već postignut; spominje se brojka oko hiljadu Intelovih inženjera i drugih zaposlenika fokusiranih na izradu SoC-a sljedeće generacije.

Apple je prvenstveno zainteresiran za nadolazeće Intelove LTE modeme, a po nekim teorijama, iPhone 7 bi trebao stići u dva izdanja – jedno s Intelovim 7360 LTE i drugo s Qualcommovim 9X45 LTE modemom, ovisno o tržištu na kojem uređaji budu predstavljeni.

Osim modema za spajanje na brze podatkovne mreže, postoji mogućnost bliske saradnje Intela i Applea u izradi sljedećeg moćnog SoC-a, nasljednika A9 čipa, koristeći Intelov 14 nm proizvodni proces te ogromne proizvodne kapacitete ovog giganta procesorske industrije.