Mobiteli

iPhone od 6.1 inč će imati Full Active LCD displej

29/07/2018

Najnoviji izveštaji sugerišu da će ovogodišnji 6.1-inčni iPhone koristiti Full Active Display kompanije Japan Display. Pomenuti ekran ima “Japan Pixel Eyes” senzor dodira.

Uz Full Active Display, proizvođači mmogu da implementiraju izuzetno tanke okvire (do 0,5 milimetara). Poređenja radi, iPhone X ima okvir debljine oko 1mm.

Nove informacije sugerišu da će 6.1-inčni iPhone imati četvorostrani uski okvir, ali nisu objavljeni detalji o tome koliko će zaista uski ti okviri biti.

Ovo nije prvi put da čujemo da iPhone modeli prihvataju tehnologiju ovog tipa. Raniji izveštaji Wall Street Journala su sugerisali da Apple i Japan Display rade na ovoj tehnologiji, ali trenutno nije poznat vremenski okvir tokom kog bi tehnologija trebalo da stigne na iPhone.

Izvještaj također sugeriše da se Apple suočava sa proizvodnim problemima 6.1-inčnog iPhone-a. Masovna proizvodnja bi trebalo da započne ovog mjeseca, ali je perfektna proizvodna stopa mnogo manja od onoga što je Apple planirao. Zbog ovoga se očekuje da će objava 6.1-inčnog iPhone modela biti odložena za novembar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.