Mobiteli

nakon samsunga

Još 4 kompanije pripremaju savitljive telefone za sljedeću godinu

13/12/2020

Tržište pametnih telefona sljedeće godine dijelom bi mogli obilježiti savitljivi ekrani te još 4 kompanije, uključujući i Google, navodno pripremaju svoje modele

Nedavno smo pisali o planovima Samsunga za sljedeću godinu koji uključuju tri nova modela savitljivih telefona, od kojih bi jedan mogao biti cjenovno povoljniji. No pored južnokorejske kompanije, sljedeće godine možemo očekivati i prve modele savitljivih pametnih telefona tri kineska proizvođača telefona, ali i jedne američke kompanije. To neće biti Apple, već – Google.

Tu je informaciju na svom profilu na Twitteru objavio Ross Young s DisplaySearcha, koji se, kada je u pitanju tehnologija vezana uz ekrane mobilnih telefona, u prošlosti pokazao kao prilično pouzdan izvor kojem se može vjerovati. Osim Googleova savitljiva Pixela, Young kaže kako će u drugoj polovici sljedeće godine prve savitljive uređaje predstaviti i Oppo, Vivo i Xiaomi. Također, Young je komentirao i glasine vezane uz Samsungove telefone te je napisao kako zaista pripremaju Lite verziju savitljivog telefona, no to ne bi trebao biti model Fold, već Flip.

Tako bi Samsungov savitljivi arsenal za sljedeću godinu trebao uključivati modele Z Fold 3, Z Flip 2 i Z Flip 2 Lite te će biti zanimljivo vidjeti kolika će biti cijena modela Lite.

Što se ostalih telefona sa savitljivim ekranima tiče, trenutačno nema nekih konkretnijih informacija osim da će tri kineske kompanije predstaviti ukupno 4 modela pa ako su te informacije tačne, korisnici će sljedeće godine zaista imati solidan izbor savitljivih modela. U komunikaciji s korisnicima na Twitteru vezano uz LG, Young je napisao kako ta kompanija nije fokusirana na savitljive telefone, već na ekrane koji će se moći – rolati, što bi mogao biti još jedan trend budućnosti na tržištu smartphonea.

Komentari

Autor: zimo.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.