Koraci koji će dvostruko ubrzati vaš iPhone

iphone333

Jedna od stvari koje čine iOS tako posebnim su SpringBoard animacije. Te animacije omogućuju orjentiranje korisniku po iOS-u koristeći 3D prostor, piše 9to5Mac.
Ali nisu baš svi oduševljeni iOS-ovim animacijama, neki iz čisto estetskih, a drugi iz zdravstvenih razloga. Zbog toga je Apple osigurao način smanjivanja animacija pomoću Reduce Motion opcije koja se nalazi Accessibility postavkama.

Ali nekima samo smanjivanje animacija nije dovoljno, već ih žele potpuno isključiti.
Do sada, većina načina isključivanja animacija oslanjala se na jailbreaking. Ali novi bug u iOS-u, kojeg je pronašao jedan redditor omogućava potpuno uklanjanje SpringBoard animacija sve dok ne rebootate svoj iPhone.

1. korak: Otvorite Settings → General → Accessibility → Assistive Touch i uključite Assistive Touch

2. korak: Otiđite na Home ekran i odvucite Assistive Touch ikonu u donji desni dio kut ekrana

3. korak: Uključite Spotlight pretragu tako što ćete povući prstom dolje po ekranu. Kada se Assistive Touch ikona pojavi iznad tipkovnice, lagano udarite prstom po ekranu kako bi isključili Spotlight. Ako to napravite tako da se Spotlight isključi čim se ikona pojavi iznad tipkovnice, primjetiti ćete kako se sučelje Spotlighta ubrzalo, što znači da se bug aktivirao

4. korak: Probajte pokrenuti bilo koju aplikaciju kako bi provjerili jesu li animacije nestale. Ako nisu, ponovite 3. korak dok ne uspije. Neki kažu kako treba pokušavati i do dvadesetak puta, ali mi smo uspjeli gotovo od prve

5. korak: Isključite Assistive Touch kojega ste uključili u 1. koraku
Animacije će biti isključene sve dok ne rebootate svoj iPhone. Na videu ispod korišten je iPhone 6s sa iOS 9.3b6. Testirano je i na iPhone Plusu s iOS 9.0.2, iPhoneu 5s sa iOS 9.2 i iPadu Pro sa iOS 9.3b6.

Pogledajte i video kako bi detaljno vidjeli korak po korak tutorijal kako isključiti SpringBoard animacije bez jailbreaka.