Mobiteli

samsung

Korak dalje u dizajnu: Ovaj ekran se presavija na tri dijela (FOTO)

01/11/2020

Nakon prvog Galaxy Fold modela, Z Flip i Z Fold 2 pokazali su da u Samsungu slušaju korisnike, ali i da još ima prostora za poboljšanje

Južnokorejska kompanija je svojim fleksibilnim telefonima pokazala u kom smjeru bi dizajn mobilnih telefona mogao da se kreće.

Nakon prvog Galaxy Fold modela, Z Flip i Z Fold 2 pokazali su da u Samsungu slušaju korisnike, ali i da još ima prostora za poboljšanje.

Upravo bi to poboljšanje uskoro moglo da ugleda svjetlost dana. Prema dokumentima u koje je portal LetsGoDigital imao uvid, u Samsungu razmišljaju o potpuno novom obliku fleksibilnog telefona.

Ovde bi se ekran presavijao na tri djela, a poseban dodatak bila bi tastatura “na izvlačenje”, čiji bi cilj bio lakše korištenje telefona.

Prema podacima koje je Samsung predao korejskim institucijama, u pitanju je uređaj koji se preklapa na dva mesta. Tastatura je “sakrivena” u jednom djelu ekrana, a drugi dio ekrana bio bi uvijek dostupan korisniku, uz mogućnost da se postavi u različite položaje.

Nema nikakvih tehničkih podataka, ali izgleda da cijeli uređaj, kada se složi, ne zauzima mnogo više prostora od Z Fold 2 modela, prenosi Zimo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.