Na indijsko tržište stiže Android smartphone za 23 KM

Docoss X1

Nakon sumnjivog modela Freedom 251, čija je cijena iznosila samo 3 eura, na indijsko tržište stiže Android smartphone čija cena iznosi samo 13.3 dolara (23 KM).

Uprkos skandalu koji je otkriven početkom marta, moblni telefon Freedom 251 naslijediće Docoss X1,a proizvodiće ga relativno nova i nepoznata kompanija iz Džaipura u čijem se portfoliju osim navedenog modela ne nalazi ništa.

Umjesto standardne prodaje, korisnici mogu da prednaruče telefon putem sajta kompanije ili SMS poruke do 29 aprila, uz mogućnost plaćanja pouzećem. Kompanija također tvrdi da će sa isporučivanjem smartphonea početi od 2. maja.

Kupci koji su se u međuvremenu sjatili na sajt kompanije navode da ne radi zbog preopterećenosti, ali da također niko ne odgovara na brojeve telefona istaknute na sajtu, piše Mashable.

Osim 3G podrške, dual-Sim smartfon ima hardver koji je star najmanje tri godine. Pokreće ga dvojezgarni procesor Cortex-A7 od 1.3GHz, funkcioniše na sistemu Android KitKat 4.4 i ima 1GB RAM memorije. Na telefonu se nalazi 4GB memorije, koja se može povećati na 32GB putem microSD kartice. Docoss X1 ima i dvije kamere – prednju VGA i zadnju od 2 megapiksela, kao i IPS ekran od 4 inča. Jačina baterije iznosi 1,300 mAh.