Mobiteli

Najbolje aplikacije za učenje stranih jezika

29/04/2018

Bez obzira na to spremate li se za godišnji odmor (što se isto tako polako približava), učite li za neki ispit ili jednostavno želite poboljšati rad svojih moždanih vijuga, vrijeme za učenje novog stranog jezika je uvijek ”pravo”. To možete raditi tako što ćete kupiti hrpetinu knjiga za učenje, DVD-ove, možete si uplatiti i mrežne kurseve za učenje ili pak možete učiti jezik dok pregledavate internet (što je najizvedivije ako želite poboljšati engleski jezik).

Još jedan način učenja stranog jezika je učenje putem aplikacije. Osim što je ovo jednostavan način, pružiti će vam i jako puno zabave. Zašto ne spojiti ugodno s korisnim? Najbolje aplikacije za učenje stranih jezika – stižu u nastavku.

Duolingo

Svako onaj ko je barem pokušao učiti neki strani jezik preko neke aplikacije morao je barem čuti za Duolingo. Radi se definitivno o jednoj od najboljih (ako ne i o najboljoj) aplikacija za učenje stranih jezika. Razloga za to je zaista jako puno: od činjenice da vam Duolingo dopušta da jezik učite svojim tempom (ovisno o tome koliko iskustvenih bodova želite ostvariti, takav tempo ćete imati), sučelje je vrlo intuitivno, jednostavno, šareno, privlačno i poticajno.

Svaki puta kada budete trebali neku pomoć, tu su savjeti za lakše i jednostavnije učenje. Ako ne znate neku riječ u rečenici, Duolingo će vam pomoći i u tome. Tu su i dodatni izazovi čijim rješavanjem i obavljanjem dobivate više iskustvenih bodova, kojima onda otključavate dodatne stvari, dodatne lekcije i dodatne mogućnosti.

Jedino što ćete trebati znati, prije nego što počnete koristiti Duolingo jest barem jedan drugi strani jezik. Sve u svemu, odlična aplikacija, koja je sama po sebi besplatna. Postoje neke stvari koje možete kupiti i otključati (ako želite), ali nije imperativ.

Memrise

Velik broj učenika za vrijeme učenja stranih jezika koriste različite kartice kako bi si pomogli za vrijeme učenja. Ako je i vama poznat takav način učenja, u tom slučaju će vam Memrise biti itekako koristan. Aplikacija započinje polagano. Recimo ako poželite učiti neki jezik koji je na nekom drugom pismu (recimo japanski) Memrise će vas prvo polagano voditi kroz postupak polaganog savladavanja pisma (sva tri, ako govorimo o japanskom).

Samo sučelje aplikacije je dosta usmjereno na korisnika, ili kako se ono kaže, dosta je ”user-friendly”, što je svakako dobro, pogotovo kada se radi o aplikaciji za učenje. Ako ste pak zainteresirani za proširivanje svojih učeničkih vještina, možete probati i Memrise Pro inačicu aplikacije.

Busuu

Jedna od najboljih stvari Busuu aplikacije jest njezina interaktivnost (čemu svjedoči i brojka od više od 80 miliona korisnika širom svijeta). 12 jezika, cjeloviti kursevi, vježbe koje ocjenjuju ocjenjivači čiji je jezik koji vi učite materinji, kao i vježbe naglasaka, Busuu je pravi pravcati ”heavy-duty”, cjeloviti način učenja jezika.

Dodatni savjeti u pogledu gramatike, izvanmrežni pristup te službeni certifikati zajedno sa Pro nadogradnjom, Busuu je aplikacija koja, premda možda više ”naginje” ka onima koji učenju žele pristupiti maksimalno ozbiljno, je isto tako dobra i za one koji samo žele naučiti osnove nekog novog jezika.

HelloTalk

HelloTalk je vrsta aplikacije za učenje stranih jezika koja spaja ljude čiji jezik vi kao korisnik želite naučiti. Ono što vi činite zauzvrat jest da tim korisnicima koji su učili vas vi pomognete da i oni nauče vaš jezik. Radi se o dosta jednostavnom, a opet jako praktičnom načinu kako korisnici mogu međusobno razgovarati i tako učiti jezike jedni drugih i to izravno od korisnika čiji je jezik koji vi želite naučiti materinji.

Korisni alati, kao što je mogućnost ispravaka, prijevoda i naravno govora (ovisno o razini na koju želite prijeći) čini HelloTalk dosta inovativnom i samim time aplikacijom za učenje koju ćete htjeti isprobati. Želite učiti strani jezik i pritom upoznavati stanovnike drugih zemalja? Zašto ne!

Rosetta Stone

Rosetta Stone je od strane ogromnog broja korisnika prozvan kao apsolutni kralj u učenju stranih jezika i to već više od 25 godina. Stoga, nimalo ne iznenađuje da se pojavila i iOS odnosno Android aplikacija koja je u sebi pokušala pokazati sve ono što Rosetta Stone ima i pruža. Nakon instalacije i pokretanja aplikacije odabirete između 24 jezika i počinjete učiti osnove.

Učenje se sastoji od slušanja riječi i ponavljanja istih, nakon čega trebate uparivati fotografije i izraze kako biste na što jednostavniji način ”pohvatali” i naučili što je moguće više riječi. Svoj napredak možete uvijek pregledati i vidjeti u čemu vam ide dobro, a u čemu vam može ići još bolje.

Rosetta Stone je alat za učenje stranih jezika koji funkcionira na temelju pretplaćivanja, s time da se prva lekcija ne plaća ništa. Ako vam se aplikacija svidi i ako želite učiti strani jezik na ovakav način, pretplatite se i učite sa Rosetta Stone.

Beelinguapp

Ako se smatrate više ”knjiškim moljcem” i ako vas više zanima način učenja, pogotovo stranih jezika, korištenjem knjiga, Beelinguapp bi mogla biti prava aplikacija za vas. Aplikacija sama po sebi nudi vaše omiljene priče zajedno sa čitačem audio knjiga i to u različitim narječjima i jezicima. Priče možete čitati sami (i tako možete vidjeti u oba jezika, plus i onaj jezik koji učite i to na istome ekranu).

Odaberite klasik kao što je recimo Snjeguljica i uživajte u učenju stranog jezika. Ono što je zaista odlično kod ove aplikacije jest to što možete jako lako pratiti knjigu jer sve ono što izgovara pripovijedač biva podcrtano (što je isto tako jako dobro i može vam biti od velike pomoći dok učite neki jezik i želite pohvatati naglasak baš onako kako treba). Aplikacija je besplatna i dostupna je i za Android i za iOS.

 

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.