Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova opcija Pokémona Go razveselit će zabrinute roditelje

pokemon

Pokémon Go uskoro će dobiti poboljšane roditeljske opcije. Razvojni tim Niantic uvodi Niantic Kids platformu koja roditeljima omogućava regulisanjedječje privatnosti unutar igre.

Niantic Kids, ukratko, roditelju daje opciju naknadnog odobravanja dozvola unutar aplikacije prije početka igranja te nudi bolju kontrolu nad osobnim informacijama koje se dijele unutar aplikacije. Ova platforma rađena je u suradnji s kompanijom SuperAwesome’s Kids Web Services.

S obzirom na veliku popularnost videoigre, pravo je čudo što se Niantic prije nije uhvatio uvođenja boljih sigurnosnih opcija za roditelje. S obzirom da u igru uskoro stižu nove opcije za interakciju među igračima, kao i niz karakteristika društvenih mreža, vrlo je važno da Niantic pruži veći broj opcija za digitalnu sigurnost mlađih igrača.

Valja također naglasiti da Niantic užurbano radi na još jednoj igri za proširenu stvarnost – ovog puta inspiriranu Harryjem Potterom, što znači da će sigurnosne opcije Pokemona Go pronaći još jednu primjenu.