Mobiteli

Objavljena prva fotografija i detalji novog Samsungovog Galaxyja S8

27/01/2017

Samsungov Galaxy S8 bit će puno drugačiji od prethodnih modela, a kako nema klasičnih navigacijskih tipki na prednjoj strani, nju će gotovo u potpunosti zauzimati ogromni ekrani.

Samsung će telefone koji stiže u dvije verzije predstaviti 29. marta u New Yorku, a prve fotografije u četvrtak je objavio Venture Beat.

Na fotografiji se vidi kako stražnja strana dosta podsjeća na lanjski model, uz nešto drugačije pozicioniran senzor otiska prsta. Prednja strana je pak potpuno crna i izgleda kao da je u potpunosti zauzima ekran koji se savija preko rubova. Tačnije, telefon će imati Super AMOLED ekrane od 5,8 i 6,2 inča u QHD rezoluciji, koji će zauzimati čak 83 posto površine prednje strane, piše Guardian.

Zbog ovakvog dizajna i netipičnog odnosa stranica – 18.5:9 ovi ekrani veći od Notea 7 bi u ruci trebali djelovati kao i lanjski modeli.

Što se performansi tiče, Samsung će na nekim tržištima nuditi Snapdragon 835, dok će drugdje biti dostupan njihov Exynos, ali oba su na 10 nm tehnologiji proizvodnje. Trebali bi biti 11 posto brži uz 23 posto bržu grafiku i u isto vrijeme 20 posto štedljiviji. To bi trebalo biti važno jer baterije nisu prevelike sa 3000 i 3500 mAh kapaciteta. Venture Beat piše i da će telefon imati 4 GB RAM-a, ali osnovna količina interne memorije raste na 64 GB. Između dva stereo zvučnika na dnu uređaja nalaze se 3,5 mm konektor i USB-C ulaz.

Detaljni izvještaj navodi da bi rezolucija kamera trebala ostati ista na 12 i 8 megapiksela, uz f/1.7 otvor blende. No, kamere bi trebale dobiti nove funkcije u kojima će znati prepoznati što fotografirate, pa ako je u kadru tekst moći će obaviti i web pretragu. Uz prednju kameru bi trebao biti i senzor koji će moći skenirati vaše oko.

Telefon bi trebao dobiti mogućnost da ga spojimo na monitor i upravljamo mišem i tipkovnicom, kao što smo vidjeli s Microsoftovim Continuumom, ali trebat ćemo poseban HDMI dock. Tu je i Samsungov asistent Bixby koji bi trebao reagirati na kompleksna pitanja. Ekran bi također u svom dijelu trebao dobiti mogućnost reagiranja različite razine pritiska.

Nakon predstavljanja u New Yorku 29. ožujka, telefon bi trebao u prodaju krenuti 21. aprila i to po cijenama od 800 i 900 eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.