Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TEHNO SAVJETI

Obrišite istorije Google pretrage na Androidu uz ove jednostavne savjete

google

Ako se za to odlučite, na raspolaganju vam je nekoliko opcija – brisanje istorije Google pretraga sprovedenih unutar prošlog sata, prošlog dana, prošlog mjeseca ili od početka korištenja usluge

Sve pretrage koje pomoću Googlea vršite na vašem Androidu tiču se samo vas, no ako uređaj slučajno završi u rukama neke nepoželjne osobe, privatni podaci mogli bi postati javni. Upravo zato je vrlo dobar potez povremeno brisati istoriju pretrage na Androidu.

Drugi razlog zbog kojeg biste povremeno trebali izbrisati istoriju pretrage leži u samoj pretrazi. Vaša Google pretraga nije ista kao Google pretraga neke druge osobe. Primjerice, ako ste čitali o evropskoj umjetnosti u 18. stoljeću, nekoliko desetina vaših upita možda će utjecati na rezultate načelne pretrage o umjetnosti, stavivši slike i skulpture iz tog perioda na vrh rezultata, očekujući da vas ta tema i dalje zanima.

Sve ovo možete izbjeći jednostavnim brisanjem istorije pretraga na Androidu.

Da biste izbrisali istoriju pretrage, potrebno je pokrenuti Google Chrome i provjeriti jeste li prijavljeni na svoj profil. Nakon toga pritisnite tri male tačke u gornjem desnom uglu ekrana. Birajte stavku za istoriju pregleda pritiskom na ‘History’ i nakon toga birajte ‘CLEAR BROWSING DATA’ i izaberite koji period želite ‘izbrisati’ – prošli sat, dan, mjesec ili cijelu istoriju pretrage.