Mobiteli

mjere zbog epidemije

Od ove sedmice velika novina na Viberu – udvostručen broj u grupnim pozivima

14/03/2020

Odluka o pojačanom razvoju resursa donijeta je kao brz odgovor na okolnosti u vezi sa pandemijom COVID-19 i povećanih potreba za grupnim razgovorima velikih porodica, održavanja radnih sastanaka na daljinu, kao i obavještavanja učenika

Rakuten Viber udvostručuje broj osoba koje mogu da učestvuju u grupnim pozivima na 10 odjednom – i to od ove sedmice.

Odluka o pojačanom razvoju resursa donijeta je kao brz odgovor na okolnosti u vezi sa pandemijom COVID-19 i povećanih potreba za grupnim razgovorima velikih porodica, održavanja radnih sastanaka na daljinu, kao i obavještavanja učenika.

Svi Viberovi 1-na-1 i grupni četovi obezbijeđeni su obostranom enkripcijom, a jednako su zaštićeni i klasični pozivi, poruke, fotografije i dokumenti koje delite. Ništa što korisnici šalju jedni drugima nikada se ne čuva na Viberovim serverima nakon što je isporučeno. Čim su poruke poslate, zahvaljujući šifrovanjem s-kraja-na-kraj, nijedna treća strana (pa ni Viber) nema ključ kojim bi mogli da otključaju poruku. Ključ imaju samo osobe koje su poslale i primile poruku.

“Odlučni smo u nastojanju da ljudima omogućimo što više načina za grupnu komunikaciju tokom ove situacije, da ne moraju fizički da budu na istom mjestu. Kako se COVID-19 pandemija širi, sve više ljudi posao obavlja od kuće, zato želimo da im osiguramo jednostavan nastavak rada gdje god da se nalaze, kao i laku komunikaciju s dragim osobama”, izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.