Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovaj telefon ima bateriju koja traje cijelu sedmicu! (VIDEO)

K6000-Plus

Oukitel za početak 2018. sprema uređaj koji će preporoditi sve koji prigovaraju na bateriju svojeg Androida. Njihov novi i opaki K10 stiže opremljen s baterijom od 11.000 mAh.

Oukitel je kineski proizvođač smartfona usredotočen na proizvodnju uređaja srednje i niže klase. Brend je trenutno najpopularniji u Aziji, no uspješno se širi prema zapadnom tržištu. Njihove telefone je, među ostalim, moguće nabaviti u online dućanima poput Aliexpressa.

K10 stiže sa 6-inčnim zaslonom rezolucije 2160 x 1080 piksela te zakrivljenim staklom ekrana. Proizvođači iz Oukitela naglašavaju da će K10 besprijekorno raditi čak sedam dana, s time da će uređaj za jedno punjenje morati biti spojen na punjač oko dva i po sata (što je zbilja kratko uzmemo li u obzir kapacitet baterije). Kućište će mu biti napravljeno od kombinacije metala i prave teleće kože.

Uređaj dolazi sa dvostrukom kamerom ispod koje se nalazi skener otiska prsta, s time da cijelo kućište izgleda malo veće od standardnih smartfona današnjice. Ovo donekle objašnjava ogromna baterija koja je glavni razlog zašto bismo ovaj uređaj i kupili.

K10 dolazi sa 6 GB RAM-a i 64 GB memorije. Telefon za one koji mrze punjače stiže iduće godine, a cijena mu je u ovom trenu nepoznata.