Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pazite kakvu masku kupujete za svoj pametni telefon…

futrola opekotina

Da nas čak i bezelene stvari mogu ozbiljno povrijediti, dokaz je slučaj devetogodišnje devojčice iz Engleske koja će do kraja života imati ožiljak na nozi u obliku, ni manje ni više, nego – mobilnog telefona.

Olivia Retter, baš ko ni njena mama nisu moge ni da pomnisle da bi se ovako nešto moglo desiti, a za sve je kriva maska za mobilni telefon koja je izazvala opekotine drugog stepena.

futrola mobitel

Zapravo toksične hemikalije koje se nalaze u njoj, izazvale su teže povrede na nozi djevojčice.

– Olivia ne smije da ima telefon noću u sobi, ali ga je krišom unijela stavila u krevet i zaspala sa njim. Probudila se tokom noći i došla kod mene u sobu da mi kaže da je noga boli. Mislila sam da se samo glupira i poslala sam je nazad u svoju sobu – rekla je Karly za Mirror.

futrola mobitel opekotina

No, Olivia se nije glupirala, a bol je postajao sve jači.

– Bila sam šokirana kada sam shvatila da maska za telefon može da uradi tako nešto. Doktori su nam rekli da će ožiljak od opekotine ostati za cijeli život na njenoj nozi. Nisam mogla da vjerujem. Moja kćerka će do kraja života imati ožiljak na nozi u obliku telefona – začuđena je mama.

olivia i mama

Fotografije tog ožiljka mama je objavila na svom Facebooku profilu pozivajući ljude da je šeruju što više ne bi li i druge roditelje upozorila na moguću opasnost. Čelnici kompanije New Look koja je lansirala opasne maske, a koje su se izuzetno dobro prodavale, objavili su da su sve preostale primjerke odmah povukli iz prodaje, te da nisu znali da u sebi sadrže opasne hemikalije.