vrijedni savjeti

Pet trikova zbog koji će vam mobitel raditi kao da je nov

telefon unsplash

Donosimo pet trikova uz koje će vam mobitel raditi kao da je nov

Da bi vam mobilni uređaj dugo radio kako treba, trebali biste paziti na nekoliko stvari.

Donosimo pet trikova uz koje će vam mobitel raditi kao da je nov.

1. Ponovno pokrenite mobitel 3 puta sedmično

Da bi mobitel radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom tjedno. Dok koristimo mobitel i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi uređaj radio brže, potrebno ga je ponovno pokrenuti barem tri puta tjedno.

2. Aplikacije ažurirajte samo putem Wi-Fi mreže

Aplikacije je potrebno redovito ažurirati, ali to ne biste trebali činiti kada je uređaj spojen na mobilne podatke. Neke aplikacije su prilično velike i mogu vam vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona.

Prema tome, pripazite da je mobitel spojen na Wi-Fi mrežu kada ažurirate aplikacije.

3. Uključite uštedu podataka u Chromu

Prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebali biste uključiti uštedu podataka u Chromu.

Naime, ta postavka komprimira stranice koje gledamo za 30%, a videozapise za 50%. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u postavkama pretraživača.

4. Nemojte puno ažurirati i nadograđivati

Možda vam to nije logično, ali ako vaš mobitel nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu ga zapravo usporiti. Uz to, ako vam je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.

5. Nemojte uređaj izlagati ekstremnim temperaturama

Ako je uređaj izložen ekstremno vioskim ili niskim temperaturama, baterija će vam se prebrzo potrošiti, piše BrightSide. Prema tome, pripazite da vam uređaj ne bude izložen izravno sunčevoj svjetlosti, a nemojte ga ostavljati i na izrazito niskim temperaturama, prenosi N1.