Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte kako izgleda najmanji poslovni Android (VIDEO)

android

U eri kada nas Apple i Samsung doslovno guraju u eru velikih lomljivih ekrana, proizvođači poput FutureModela nastoje nas vratiti u neka ljepša i mirnija vremena.

FutureModel je kompanija koja više od mnogih drugih zna kakvu robu prodaje. Njihov novi telefon, uostalom, ne bi imao očigledno ime poput NichePhone-S da su htjeli privući širu publiku. Ova Androidom pogonjena minijatura ne radi ništa osim primanja i slanja poziva, slanja poruka i streamanja muzike. NichePhone-S ima oblik kreditne kartice, a izgleda kao, pa, džepni kalkulator.

Kolege iz Engadgeta naglašavaju da će uređaj u Japanu biti dostupan 10. novevembra po cijeni od oko 95 američkih dolara, odnosno 619,6 kuna.

Uređaj pokreće Android 4.2, ekran mu izgleda kao da je skinut s digitalnog sata. Na njemu ćemo, navodno, moći snimati zvučne zapise, reproducirati glazbu i spajati Bluetooth slušalice. Iskreno, pitamo se zašto uređaj nema funkciju kalkulatora, s obzirom da izgleda kao jedan.

NichePhone-S izgleda strahovito slično Light Phoneu, super-minimalističkom uređaju najavljenom početkom ove godine. Light Phone je toliko oskudan da samo može primati i slati pozive. Oba uređaja očigledno ne ciljaju gadgetoljupce željne naprednih značajki, što proizvođače očigledno ne obeshrabruje od daljnje proizvodnje.

Postojanje tržišta za telefone poput ovih samo dokazuje da negdje tamo postoje ljudi kojima je bijeg od Facebooka i Instagrama postao jednim od glavnih životnih prioriteta.