Poslali ste “nezgodnu” poruku na pogrešan broj? Evo kako je stopirati…

smartphone-woman

Ima li neko ko barem jednom nije poslao poruku na pogrešan broj, pa zažalio? Pogotovo ako je poruka takva da je nikako ne smijela vidjeti osoba kojoj ste je greškom poslali?

Sada postoji aplikacija koja bi vam mogla “spasiti život”.

“Privates” je naime aplikacija koja je prvenstveno osmišljena kako bi osigurala sigurne razgovore u koje je gotovo nemoguće “provaliti”, no ono što je korisnike najviše oduševilo je mogućnost momentalnog “povlačenja” već poslane poruke.

Da biste je izbrisali, poruka mora biti nepročitana, no tih nekoliko trenutaka koliko je primatelju potrebno da je otvori mnogima će biti dovoljno da se stignu predomisliti i spasiti stvar.

Aplikacija je besplatna, no zasad dostupna samo u iOS sistemu, što znači da će vlasnici pametnih telefona na Androidu morati još neko vrijeme paziti šta i kome šalju.

Za one koji možda ne znaju, na Viberu je to moguće napraviti bez ikakve dodatne aplikacije, dovoljno je da malo duže zadržite prst na “spornoj” poruci, pojavit će vam se opcije, među kojima i ona “Izbriši za sve”… Kliknete i poruka će automatski biti izbrisana i iz primateljevog inboxa…