Predstavljen novi mobilni uređaj Huawei Mate S

bh telecom prezentacija

Kompanije BH Telecom i Huawei danas su u Sarajevu predstavili Huawei Mate S, novi mobilni uređaj.

Huawei je pristupio kreiranju mobilnog uređaja potpuno drugačije, polazeći od ljudskog dodira.

Kompanija BH Telecom, osim što je lider na bh. tržištu telekomunikacija, dosad je realizirala veliki broj društveno odgovornih aktivnosti. Promocija novog Huawei telefona je održana u sklopu kampanje „Zagrli me“ kojom se nastojalo ukazati na potrebe osoba sa Downovim sindromom pa je tako gost promocije bila Irmela Peranović, osvajačica srebrne medalje u plivanju na ovogodišnjim Specijalnim olimpijskim igrama održanim u Los Anđelesu.

Kao dugogodišnji sponzor Specijalnih olimpijaca BiH koji su na olimpijskim igrama u Los Anđelesu osvojili 11 medalja, BH Telecom je Irmeli na današnjoj promociji poklonio novi Huawei Mate S telefon u znak istinske podrške i zahvalnosti za ostvarene rezultate.

– BH Telecom ima najbolju ponudu terminalne opreme i od danas svojim korisnicima prvi na bh. tržištu može ponuditi Huawei Mate S koji je stilski ljepši i sve funkcije obavlja besprijekorno. Ponosni smo da je Irmela Peranović, reprezentativka Specijalne Olimpijade u sklopu kampanje „Zagrli me“ prvi korisnik ovog pametnog telefona koji se svojim karakteristikama značajno ističe na tržištu. Huawei Mate S je u ponudi BH Telecoma, s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete – istakao je Sedin Kahriman, izvršni direktor za razvoj poslovanja.

Huawei Mate S je fablet – mobilni uređaj i tablet u jednom, s 5,5-inčnim AMOLED ekranom (2.5D) zaštićenim Gorilla Glass slojem četvrte generacije u Full HD rezoluciji 1080p, odnosom kontrasta od 1.8 miliona naprema jedan, te dvostruko dijamantski obrađenom ivicom debljine 2,65 milimetara. Pokreće ga Huawei HiSilicon Kirin 935 procesor u kombinaciji s 3 GB RAM-a i internom memorijom od 32 GB.

– Ovaj mobilni uređaj nudi nezaboravno iskustvo. Huawei ide ispred konkurencije i prvi uvodi Fingerprint Sense 2.0, koji povećava brzinu prepoznavanja otiska prsta i osjetljivost senzora za 100 posto. Da bi odskočili od svih, Huawei je u ovaj mobilni uređaj, između ostalog, ubacio i poseban set filtera za fotografiranje i snimanje u crno-bijeloj tehnici koja će fotografije učiniti kontrastnijim i više retro – kazao je Dalibor Ritan, direktor prodaje kompanije Huawei.