Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljen “Rolls-Royce među pametnim telefonima”

SOLARIN

Solarin je namjenje poslovnim ljudima koji često putuju, preduzetnicima i partnerima u finansijskim kompanijama kojima neće biti problem da izdvoje oko 16 hiljada dolara za ovaj uređaj.

Kompanija Sirin Labs osnovana je 2013. godine s ciljem razvoja naprednog i sigurnog mobilnog uređaja koji će biti “Rolls-Royce pametnih telefona”.

Juče su napokon predstavili svoj prvi smartphone Solarin koji, kako napominju u ovoj kompaniji, dolazi s najnaprednijom tehnologijom zaštite privatnosti i koji koristi enkripciju sličnu onoj koju u komunikaciji koristi vojska – ova se opcija aktivira s posebnim tasterom koji se nalazi na zadnjoj strani telefona.

Ovaj uređaj, naravno, nije namenjen običnim korisnicima koji žele brz telefon s dobrom kamerom s kojim će surfovati internetom, snimati selfije i objavljivati statuse i fotografije na Facebooku i Instagramu, već poslovnim ljudima koji često putuju, preduzetnicima i partnerima u finansijskim kompanijama, odnosno korisnicima kojima je na pravom mjestu sigurnost i privatnost komunikacije pa im neće biti problem da izdvoje oko 16 hiljada dolara za ovaj uređaj.

Iz Sirin Labsa kažu kako je Solarin napravljen od najboljih materijala na svijetu i da je hardverski riječ o solidnom telefonu, iako bi za ovakvu cenu očekivali najbolji danas dostupni hardver.

Solarin dolazi s 5,5 inčnim ekranom, radi na Snapdragon 810 procesoru (reč je o modelu koji je prošle godine bio ugrađen u neke od top telefona, ali već je neko vrijeme dostupna njegova novija i bolja verzija) i Androidu, ima 4GB RAM-a i 128GB memorije koja se ne može proširiti memorijskim karticama.

Rezolucija zadnje kamere iznosi 23,8 MP, ali novinar Vlad Savov koji je juče isprobao ovaj uređaj kaže kako je kamera spora, a fotografije neimpresivne.

Takođe, kritikovao je i debljinu i težinu ovog uređaja i napomenuo je kako je senzor otisaka prstiju potencijalno najveći sigurnosni problem Solarina.