Mobiteli

Proglasili najbolji pametni telefon u 2018.

27/06/2018

Huawei P20 Pro osvojio je titulu najboljeg pametnog telefona 2018. godine na godišnjoj dodjeli nagrada EHA 2018 (European Hardware Awards 2018). Dodjelu svake godine organizira Evropska udruga za hardver (European Hardware Association), koja spaja devet najvećih nezavisnih tehnoloških publikacija širom Evrope s kombiniranim dosegom od preko 22 miliona čitatelja.

Ova nagrada je još jedno veliko postignuće za HUAWEI P20 Pro te potvrđuje njegovu poziciju omiljenog pametnog telefona. Oduševljeni smo priznanjem koje nam je ujedno pokazatelj da idemo u dobrom smjeru, izjavio je Bruce Lee, potpredsjednik Handset Business odjela u Huawei Consumer Business grupi.

Evropska udruga za hardver ocjenjuje najbolje elektroničke uređaje na evropskom tržištu koji su odabrani od strane renomiranih urednika širom Evrope. U 2018. godini više od 100 urednika glasalo je za svoje omiljene uređaje u čak 42 kategorije elektroničkih uređaja i hardvera, uključujući i pametne telefone, gadgete i PC komponente.

Andrzej Bania, jedan od osnivača udruge, izjavio je da “nakon evaluacije podsljednjih proizvoda koji su lansirani na tržište, više od 100 evropskih tech urednika ocijenilo je Huawei P20 Pro kao najbolji od najboljih. Ovo je izuzetno velik uspjeh za Huawei s obzirom na kategoriju s velikom konkurencijom”.

Huawei P20 Pro niže nagrade na globalnom nivou, najviše zahvaljujući veoma naprednom sistemu kamere. Huawei P20 Pro ima 4D fokus, što znači da kamera predviđa objekte u pokretu te se fokusira na njih kako bi uhvatila i najsitnije detalje. Umjetna inteligencija koristi se AI-Assisted Composition postavkom koja predlaže inteligentne ideje za snimanje krajolika ili više ljudi u jednoj fotografiji, a podržava i stabilizaciju fotografije te 960fps super slow motion, što je 4x više od standardnog 240fps.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.