Mobiteli

Pronađite svoj izgubljeni Android smartfon uz pomoć Googlea

05/02/2018

Jeste li znali da velika većina odluka iza novokupljenih mobilnih telefona biva potaknuto ukradenim ili izgubljenim uređajem?

Google je apsolutno svjestan toga te nam je odlučio pomoći pronaći netom izgubljene uređaje. Ako ste kao i mnogi od nas vlasnik Androida, onda je zbilja velika šansa da imate aktivni Google profil. Usluga koju ćemo koristiti zove se “Find my Android” i dostupnija je nego što ste mislili, piše Tportal.

Google nastoji pomoći

Za razliku od vlasnika iPhonea koji na iOS-u koriste iCloud i posebnu aplikaciju kao alate za pronalaženje neto izgubljenog uređaja, Google to radi preko, pa, Googlea.

Alatu Find my Android pristupa se upisivanjem upita “find my android” (bez navodnika, naravno) u Google. Učitat će se prepoznatljivi zemljovid, a Google će pokazati tačnu lokaciju vašeg uređaja.

Kako biste potražil svoj izgubljeni uređaj, trebat ćete se na Google prijaviti putem računara. Naravno, ako želite poštimati postavke pretrage, uvijek možete otići do stranice Find My Device.

Tamo ćete, pored nalaženja lokacije uređaja, moći doslovno natjerati nestali smartfon ili tablet da zvoni punih pet minuta. Ovo je, provjereno, najučinkovitija metoda za pronalaženje telefona kojeg ste izgubili negdje u kući.

Crveni gumb

Ako shvatite da se uređaj nalazi u rukama lopova, Google nudi mjere i za to. Moguće je, naime, i ugasiti te izbrisati uređaj. Daljinsko zaključavanje uređaja je sigurnosna mjera koju biste uvijek trebali poduzimati ako shvatite da se telefon nalazi negdje gdje se lako može domoći vaših osobnih podataka.

Ako vas oblije hladni znoj i shvatite da se neko pokušava domoći vaših privatnih informacija, brisanje uređaja dalo bi se usporediti sa “detoniranjem” svega što na njemu imate, ali realno – u većini slučajeva kada ćete to raditi, imat ćete jako dobre razloge.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.