Mobiteli

Redovno koristite Viber, ali ove trikove ne znate

10/02/2016

Viber je aplikacija koja je odavno osvojila ljubav svojih korisnika, ali nisu svi upoznati sa svim njenim  funkcijama.

Ako vas zanima kako poboljšati rad sa ovom aplikacijom, evo kako ćete to učiniti.

1. Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži.

Uđite u “Podešavanja“ – “Privatnost“ i isključiti status “Na mreži”. Čak, i ako uđite u Viber o tome niko neće saznati.

2. Sakrijte status o pregledu poruka.

Da pošiljalac poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u “Podešavanja“, izaberite opciju “Obavještenja“ i skinite je sa opcije “Prikaži pregled poruke“

3. Ne preopterećujte memoriju telefona.

Glasovne poruke iz četova u Viberu, automatski se čuvaju u telefonu. Da ne preopterećujete memoriju, najbolje ih je obrisati. Uđite u “Podešavanja“ – “Mediji“ i kliknite na “Obriši glasovne poruke“.

4. Sklonite svoju profilnu sliku od nepoznatih korisnika.

Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, uđite u “Podešavanja“ – “Privatnost“ i uklonite sa “Prikaži svoju sliku“. Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće vidjeti vašu sliku.

5. Uklonite status “Koristi aplikaciju“

Još jedna mogućnost: praktično sve aplikacije i igre koje instalirate na telefon, sinhronizovane su sa Viberom. Na taj način one postaju vidljive i za druge korisnike sa vaše liste kontakata. Da isključite ovu opciju, uđite u “Podešavanja“ – “Privatnost“ i isključite opciju “Koristi aplikaciju”.

6. Stavite lozinku.

Ako ne želite na neko čita vaše poruke, možete staviti Viber lozinku. Sam mesindžer nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kom App Store i instalirati ga za par minuta.

7. Instalirajte Viber na svoj računar.

Još jedan koristan savjet u vezi korištenja ove aplikacije – dopisujte se sa drugim korisnicima Vibera preko svog računara. Jednostavno, instalirajte ga na svoj računar.