Mobiteli

Rijetki modeli

Skupio kolekciju od 1.000 mobitela, tvrdi da svi rade (FOTO)

10/11/2020

Iz Turske nam stiže priča o jednom strastvenom kolekcionaru mobilnih telefona. Sahabetin Ozčelik skuplja ove uređaje već dvije decenije, a do sada ih ima više od 1.000 u kolekciji

Kako kaže za Anadolu agenciju, već više od dvadeset godina bavi se popravljanjem mobilnih telefona, a hobi mu je sakupljanje istih. Inače, njegova kolekcija bi danas bila još veća, da lopovi 2018. godine nisu upali u kuću i odnijeli oko 700 modela.

“Zanimali su me mobilni telefoni, pa sam odlučio da krenem da ih popravljam. Onda sam počeo i da ih sakupljam, misleći da ih jednog dana više neće biti, da će biti zastarjela tehnologija. Svi telefoni iz moje kolekcije rade, ali se mnogi od njih više ne proizvode”, rekao je Ozčelik.

Do primjeraka je dolazio na različite načine – neke je kupio, a neke su mu jednostavno poklonili vlasnici koji više nisu htjeli da ih koriste.

“Neki od modela su veoma rijetki. Ljudi su dolazili da ih otkupe za veliki novac, ali nisam htio da ih prodam. Nije lako da ih sve odražavate, ali trudim se da ih sačuvam u što boljem stanju”, objasnio je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.