Mobiteli

Uradite ovo

Šta ako izgubite svoj telefon?

22/03/2020

Većina Android telefona dolazi sa ugrađenom aplikacijom Find My Device

Nikada ne možete biti previše oprezni. Evo jednostavnog načina da pronađete svoj telefon ako ste ga izgubili, ili ga zaštitite ako ste sigurni da ga nećete dobiti nazad.

Većina Android telefona dolazi sa ugrađenom aplikacijom Find My Device.

Ova usluga automatski prati lokaciju vašeg telefona, tako da ako ako ga slučajno izgubite, sa bilo kog uređaja možete da pogledate posljednju poznatu lokaciju, pozovete svoj telefon ako je u blizini ili zaključate i/ili obrišete podatke ako se bojite da je ukraden.

Najvažnija stvar koju treba da uradite jeste da sva podešavanja za Find My Device namjestite pre nego što vam se telefon izgubi. Ovdje je važno istaći da IMEI i serijski brojevi telefona uvijek treba da vam budu negdje pri ruci.

IMEI broj je jedinstven za svaki telefon. Serijski broj telefona možete da vidite iz iz podešavanja (Settings -> About phone). Imati ove informacije korisno je posebno ako vam je ukraden telefon i želite krađu da prijavite policiji.

Šta vam je na raspolaganju

Ako izgubite telefon, sa bilo kog uređaja se prijavite na svoj Google nalog.

Idite na internet-stranicu android.com/find i unesite e-mail adresu i password koje koristite za Google nalog.

Kada je Find My Device otvoren, imate tri opcije:

– Možete da odaberete da se vaš telefon “oglasi” (čak i ako ste ga stavili u Silent mode). Ova funkcija je korisna ako mapa ukazuje da je telefon negdje blizu, ali ste ga prosto zaturili.

– Možete da osigurate svoj uređaj tako da osoba koja ga pronađe ne može da pristupi početnom ekranu. Ova funkcija je najkorisnija ako vaš telefon nije prethodno bio zaštićen lozinkom ili senzorom otiska prsta

– Možete da obrišete svoje podatke. Ovo je najbolja opcija ako ste 99% sigurni da nećete uspjeti da nađete telefon.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.