Mobiteli

Četiri modela

Sve što znamo o novom iPhoneu: Poznato kad dolazi i koliko će koštati?

24/09/2020

Apple ove godine predstavlja novu iPhone 12 seriju nešto kasnije nego što je to do sada bio slučaj. Ovo su stvari koje su gotovo izvjesne, mada se sve uglavnom i dalje drži pod velom tajne

Stižu četiri nova modela

* iPhone 12 (dijagonale ekrana 5.4 inča)
* iPhone 12 Max (6.1 inča)
* iPhone 12 Pro (6.1 inča, ali bolji hardver)
* iPhone 12 Pro Max (6.7 inča)

Koliko će koštati novi iPhone?

Procjene govore kako bi raspon cijena mogao da se kreće od 649 do 1.099 dolara, odnosno od 1.100 do 1.800 KM, u zavisnosti od modela.

Kad će biti predstavljeni?

Čini se izvjesnim kako će premijera iPhone 12 serije biti održana u oktobru, vjerovatno sredinom tog mjeseca. Insajder Džon Proser je na Tviteru najavio 12. oktobar, a još neke informacije idu u prilog tome da će iPhone 12 biti predstavljen 12. ili 13. oktobra, tako da bi trebalo da na ova dva datuma obratimo pažnju.

Kako će izgledati novi iPhone?

Po svemu sudeći, ličiće na kombinaciju modela iPhone 5 i tableta iPad Pro. Napredniji modeli bi pozadi mogli imati trostruki sistem kamera i LIDAR 3D senzor, a ostali će vjerovatno imati dvije kamere. Kućište će i dalje biti od aluminijuma, odnosno nehrđajućeg čelika za jače modele.

Šta sve znamo?

Novu iPhone 12 seriju pokretat će najnoviji A14 Bionic procesor, optimizovan za rad sa vještačkom inteligencijom i proširenom stvarnošću, a podržavat će 5G.

Jeftiniji modeli bi mogli da imaju 64GB memorije za skladištenje, a skuplji 128 GB. Što se RAM memorije tiče, očekuje se kako će iPhone 12 i iPhone Max imati 4GB, a ostala dva po 6GB RAM-a.

Svi modeli mogli bi da imati OLED displej, sa frekvencijom osvježavanja od 60 ili 120 Hz.

Još jedna stvar je drugačija u odnosu na prethodne modele – gotovo sigurno neće biti punjača u pakovanju, već će tu biti novi Lightning kabl, pomoću kog će biti moguće koristiti druge uređaje sa USB-C ulazom za punjenje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.