Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Video potvrdio glasine o izgledu Galaxyja S9

samsung

Sve što je dosad procurilo o novom Galaxy S9 telefonu ukazuje na to da će on dobiti bolji hardver, ekran i kameru, ali fanovi su ostali i blago razočarani. Kako se čini, Samsung slijedi još jednu Appleovu praksu i ove godine bi nam trebao predstaviti gotovo identičan telefon s nekoliko poboljšanja.

Novi video Mobile Funa potvrda je toga jer su se “dočepali” zaštitnih maski za Galaxy S9, a glavna razlika je na zadnjem dijelu.

Novi Samsungovi telefoni imat će drugačiji razmještaj kamera i senzora otiska prsta, a S9 Plus bi trebao biti i prvi Galaxy S sa dvostrukom kamerom.

S prednje strane telefona razlika će biti u novim senzorima za Intelligent Scan, alternativu Appleovu Face ID otključavanju telefona skeniranjem lica.

LetsGoDigital otkriva kako Samsungov patent otkriva da će sistem raditi kombiniranjem kamere koja skenira šarenicu, IR LED modula i senzora blizine.

Naime, kad senzor blizine detektira korisnika na određenoj udaljenosti, aktivirat će se infracrveni senzor i kamera za skeniranje šarenice kako bi skenirali oko. Kamera u isto vrijeme može skenirati oba oka i dio lica.