Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

WhatsApp će napokon dozvoliti korištenje jednog profila na više telefona

FOTO: Adem AY/Unsplash
Ilustracija

Odlika će postati dostupna apsolutno svim korisnicima, a dobit će je tokom idućih nekoliko sedmica

WhatsApp bi uskoro korisnicima mogao dozvoliti pristupanje jednom računu s više različitih telefona. Radi se o značajki koju je kompanija počela testirati još u 2021.

Nakon što korisnici dobiju pristup funkciji, pri instalaciji na novi smartfon će vidjeti opciju za povezivanje na postojeći račun, piše Engadget.

Nakon što potvrde izbor, program će od njih tražiti da skeniraju QR kod na primarnom uređaju, korak koji uključuje navigaciju do dijela postavki vezanih uz ‘povezane uređaje’ te pritiska na tipku ‘Link a Device’.

Ako vam proces možda zvuči malo komplicirano, WhatsApp je objavio da će uvesti ‘pristupačniju’ metodu povezivanja uređaja koja će korisnicima omogućiti da putem klijenta na internetskoj stranici pošalju jednokratni kod na smartfon koji žele dodati računu. WhatsApp će ovo jednostavnije povezivanje u budućnosti donijeti i na druge uređaje.

Uz nov sistem sinhronizacije primarni uređaj ne mora biti blizu ili upaljen da bi korisnik počeo primati poruke i pozive na sekundarnom telefonu. WhatsApp će se automatski odjaviti s drugih uređaja ako je primarni telefon neaktivan više od 14 dana, a korisnici se s pridruženih uređaja također mogu ručno odjaviti uz pomoć glavnog telefona.

“Svaki se povezani telefon na WhatsApp povezuje nezavisno te time osigurava da vaše poruke, datoteke i pozivi ostanu enkriptirani na oba kraja”, kažu iz Mete.