Mobiteli

WhatsApp eksperimentiše sa snimanjem glasovnih poruka

22/11/2017

WhatsApp je opciju snimanja i slanja glasovnih poruka uveo još 2013. godine. I sve dosada njime se nisu posebno bavili. Sada eksperimentišu sa tom opcijom, kako bi omogućili snimanje glasovnih poruka bez korišćenja posebnog dugmeta.

A to bi trebalo da funkcioniše na sljedeći način:

Kada počnete da snimate glasovnu poruku, WhatsApp će prikazati “klizno” dugme sa mikrofonom. Nakon pola sekunde, korsniku će biti ponuđeno da prevuče prstom po ekranu na gore kako bi zaključao snimanje i snimao bez korišćenja dugmeta.

Korisnik će moći da pretražuje prethodne poruke dok razgovara, u slučaju da, na primjer, treba da provjeri podatke o kojima razgovara ili da se podsjeti šta treba da kaže.

Nova opcija snimanja razgovora imaće i neka ograničenja.

Dok je aplikacija zaključana za snimanje, neće biti moguće pregledati slike i video, kao ni kucati tekst. Neće biti moguće pregledati ni prethodne razgovore, pošto može da se desi da snimak koji bilježite bude automatski obrisan.

Još uvijek nije poznato kada će nova opcija snimanja razgovora postati dostupna, pošto je još uvijek u fazi testiranja, navodi The Next Web.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.