Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi uvjeti

WhatsApp uskoro šalje novu poruku o pravilima privatnosti

WhatsApp – desktop

Uključili smo i više informacija kako bismo pokušali riješiti probleme o kojima slušamo

WhatsApp planira ponovno predstaviti ažuriranu politiku privatnosti koja je pokrenula masovnu reakciju protiv aplikacije za razmjenu poruka u vlasništvu Facebooka

Kompanija je priopćila da će korisnike obavijestiti o novoj politici privatnosti ‘u nadolazećim sedmicama’ i pružiti više informacija o promjenama prije nego što od korisnika bude zatraženo da se slože s novim uvjetima.

‘Sljedećih sedmica prikazat ćemo poruku u WhatsAppu s više informacija koje ljudi mogu pročitati vlastitim tempom’, piše WhatsApp u blogu.

‘Uključili smo i više informacija kako bismo pokušali riješiti probleme o kojima slušamo. Na kraju ćemo početi podsjećati ljude da pregledaju i prihvate ova ažuriranja kako bi nastavili koristiti WhatsApp’, kazali su, prenosi tportal.

Politika privatnosti ista je ona koju je kompanija uvela u januaru što je na kraju nakon negativnih reakcija javnosti i odgođeno. Glasnogovornik WhatsAppa potvrdio je da će korisnici na kraju morati pristati na nove uvjete do 15. maja, kada nova politika stupa na snagu, piše Engadget.