Mobiteli

uvode promjene

WhatsApp više ne radi na ovim mobitelima

09/03/2021

Ako imate noviji uređaj, to ne znači da ste 'sigurni'

WhatsApp već duže vrijeme pruža podršku starim verzijama popularnih operativnih sistema, no čini se da je napokon došlo do promjene. Kompanija je službeno objavila prekid podrške za iOS 9, što znači da dio starijih iPhonea aplikaciju neće moći pokrenuti.

Premda stranica sa čestim pitanjima još nije ažurirana, beta verzije WhatsAppa više ne podržavaju iOS 9 ili ranije, pojašnjava Makeuseof.

Dobra vijest je što velik broj iPhone uređaja koji rade na iOS-u 9 podržava i novije verzije sistema. Dva uređaja, konkretno, koje će zadesiti WhatsAppova čistka su iPhone 4 i iPhone 4S. Nažalost, niti jedan od tih telefona ne može se nadograditi na iOS 10.

Ako imate noviji uređaj, to ne znači da ste ‘sigurni’. Morat ćete imati instairan iOS 10 ili kasnije. Da biste provjerili verziju iOS-a, otvorite Settings>General>About. Tamo ćete vidjeti svoju verziju operativnog sistema pod kategorijom Software Version.

Lako je i updateovati sistem. Otvorite Settings>General> Software Update i dozvolite uređaju da potraži i instalira potencijalne nadogradnje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.