Zauvijek se mijenja način na koji gledamo videa na YouTubeu

youtube-views

YouZube planira potpuno promijeniti način na koji gledamo videa na mobilnim telefonima – uz pomoć nove mobilne aplikacije pod nazivom YouTube Go. U pitanju je aplikacija koja bi na YT trebala privući novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gdje se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mjesto na kojem je voditelj YouTubeove radne grupe Nibha Jain zajedno sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja bi trebala sjajno raditi i na sporijim brzinama interneta te na jeftinijim uređajima, uz manju potrošnju internetskog prometa.

Noviteti koje donosi YouTube Go su brojni: aplikacija će moći raditi i kada korisnik nije spojen na internet, a preuzete videe korisnici će moći dijeliti s drugim u blizini putem bežične veze. Osim toga, YT Go će omogućiti korisnicima pregled prvih šest sekundi videa kako bi mogli odlučiti žele li baš na njega trošiti svoje megabajte, a bit će im dostupna i informacija o veličini svakog pojedinog videa kako bi znali koliko će prometa na njega potrošiti.

Novost je i činjenica da YouTube Go neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata. Očekuje se da će nova aplikacija svima biti dostupna već početkom 2017. godine, a stručnjaci predviđaju da će zauvijek promijeniti način na koji danas pregledavamo i dijelimo videa.