Mobiteli

Želite li da Google izabere koji Android telefon je za vas?

19/06/2015

Google je nedavno tiho pokrenuo alatku koja je nazvana Which Phone, koja bi trebalo da pomogne ljudima da pronađu Android telefon koji je pravi za njih. Alatka će vas pitati da odaberete tri aktivnosti koje najčešće koristite na telefonu, a u izbor su uključeni pozivi, poruke, gejming, muzika, fotografije i “izražavanje vašeg stila”, kao i koliko često ga koristite u te svrhe.

Zatim će Google malo razmisliti i ponuditi vam odgovor od tri telefona, kao i linkove da ih kupite. Ovo je uredno dizajnirana alatka, ali bi se moglo reći da su bilo kakve sugestije koje se poklapaju sa telefonom za kupca, uglavnom blef.

Najveći broj kombinacija se završava tako što vam Google ponudi da kupite neki od flagship telefona (a najčešće su to LG G4, Samsung Galaxy S6 ili Edge), a ukoliko upitate za jeftinije opcije, Google će vam prosto ponuditi prošlogodišnje flagship modele. Ovo naravno ima smisla, jer ti telefoni nude najbolje specifikacije i funkcije za gotovo svakoga, ali teško da su to prijedlozi zasnovani baš na ličnim interesovanjima određenog kupca.
Srećom, imate opciju i da tražite u različitim veličinama, cijenama, operaterima, a iskoristivši sve te opcije, možda dođete i do nekog neobičnog prijedloga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.